2011. szeptember 19., hétfő

Hajtány és Garfield

Végre újabb torták készültek kis konyhámban, hoztam is őket mutatóba. Sógorom a BMW mánián kívül vasút mániás is, imádja a vonatokat, van otthon terepasztala is, illetve van egy saját hajtánya is! Korábban kaptam tőle egy más által készített mozdony torta képet, mire megkérdeztem tőle, hogy ilyet szeretnél szülinapodra, amire azt a választ kaptam, hogy nem, ő hajtányosat kér, mert olyan még nem volt senkinek. Hát én akkor megígértem a hajtány tortát, bár még fogalmam sem volt hogyan fogom kivitelezni. Teltek múltak a hónapok, majd eljött az idő, hogy neki kellene állni megtervezni a tortát mert már csak pár hét van a szülinapig. Törtem a fejem, hogyan is lehetne kivitelezni egy hajtányt tortából, nevezetesen erről:


Láthatjátok nem egy olyan tárgy ez amit formatortaként el lehet készíteni, így arra jutottam, hogy a hajtány kicsinyített mása kerül a tortára 3D-ben. Lecke feladva, okés, de hogyan is kivitelezzem? A tavasszal készítettem cukorvirágot, eszembe jutott mi lenne, ha annak az anyagából készülne a hajtány. Így is lett, annyi változtatással, hogy most a Lenkén keresztül megismert AD masszából készítettem. Minden egyes elemet legyártottam, szárítottam majd ragasztottam oldott masszával. A hajtány sinen közlekedik, így nem rakhattam csak úgy a torta tetejére. A talpfa unidec masszából készült, melyet barnára festettem, a talpfák közötti kavics csokoládés darált keksz volt a sín pedig ezüstre festett unidec massza. Készítettem néhány fűcsomót is :) Nem volt egy egyszerű művelet, eltölötttem vele jó pár estét, de megérte. Akkora volt az öröm, amilyet még nem tapasztaltam. A család rögtön körbeállta, úgy kattogtak a fotók mint ha valami sztár ült volna az asztalon, pedig csak az én tortám volt az. Nagyon örültem a sikernek. Mondanom sem kell, a hajtány egy kartonlapra került, majd ment egyenesen a vitrinbe!

Maga a torta amúgy barackos túró torta, tejszínnel díszítve.

A végeredmény:

Az elmúlt hét másik tortája apukám szülinapi tortája. Mindkettem szeptemberben születtünk, így a szülinapokat is egyszerre szoktuk tartani, bár van 1 hét eltérés a két dátum között. Apa külföldön dolgozik, így ritkán van itthon, ami most pont a szülinapi dátumok közelébe esett, így a hétvégén megtartottuk a közös szülinapi bulit, egy kerti grillezéssel egybekötve. Az a nap elég sietős lett, így apa meglepi tortáját kb 2 óra alatt dobtam össze, sajnos nem volt rá több időm, de nagyon örült neki. Nagyon szereti Garfiel-ot így nem volt kérdéses mi lesz a tortán :) Belül citromos krém, unideccel burkolva.


4 megjegyzés:

 1. A hajtány-járgányod nagyon-nagyon jól sikerült! Tuti jó sok munkád volt vele, de megérte, mert tisztán látszik rajta az alaposság! Nagyon tetszik a kivitelezés!
  Gondolom, hajtányos tortája még tényleg senkinek sem volt! :)
  A Garfieldos is szuper!

  VálaszTörlés
 2. Csak most fedeztem fel a blogodat és nagyon tetszik!
  Gratulálok és köszönöm Gabi barátnőmnek, hogy megosztotta:)
  Szépek a munkáid, jövök rendszeresen.

  VálaszTörlés
 3. Gabi, köszönöm szépen! Valóban ez az első ilyen torta, legalábbis a neten hiába kerestem, még csak hasonlót sem találtam :)

  VálaszTörlés
 4. Kedves József, köszönöm szépen az elismerő szavakat, örülök, hogy tetszenek a munkáim :)A dícséret mindig jól esik, különösen ha egy profi cukrásztól kapom! Köszönöm :)

  VálaszTörlés