Caffe Jello - avagy kávézselé
Ez egy nagyon egyszerű, nagyon gyors és finom édesség annak, aki szereti a kávét.
Elkészítése a következő, de ízlés szerint variálható, bővíthető.
Alap:
Készítünk egy adag (kb.1 dl , tetszés szerint ízesített) nescafe-t, melybe belekeverjük a korábban feloldott
4 tk zselatint. Az így kapott folyadékot tetszőleges formába öntjük, jelen esetben ez egy kávéspohár, illetve egy puding formázó volt. Ha készen van, hűtőbe tesszük.
Felső réteg:
2 dl tejszínt felverünk, majd ebbe is belekeverünk egy újabb adag feloldott zselatint (4tk). Az így kapott krémet, a már megdermedt kávé rétegre helyezzük, és ismét hűtőbe tesszük.
Egyéb lehetőségek:
- akinek a kávé túl erős készítheti cappuccinoval
- a két réteg közé tehetünk egy karamell réteget is (karamelizált cukor, tejjel felöntve,zselattinal)
- a rétegek közé, vagy a tetejére tehetünk darált mogyorót, mandulát
Szia!
VálaszTörlésNézz be hozzám ide: http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/01/amiert-eltuntem-egy-hetre-es-ami-utana.html
Szeretettel szeretném Neked továbbadni! :)
De jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszönöm a díjat Tücsökbogár :)
VálaszTörlésElif, Neked is köszönöm!
VálaszTörlésÖtletes nagyon!:-)
VálaszTörlés