2011. január 28., péntek

Caffee Jello

Caffe Jello - avagy kávézselé

Ez egy nagyon egyszerű, nagyon gyors és finom édesség annak, aki szereti a kávét.



Elkészítése a következő, de ízlés szerint variálható, bővíthető.

Alap:
Készítünk egy adag (kb.1 dl , tetszés szerint ízesített) nescafe-t, melybe belekeverjük a korábban feloldott
4 tk zselatint. Az így kapott folyadékot tetszőleges formába öntjük, jelen esetben ez egy kávéspohár, illetve egy puding formázó volt. Ha készen van, hűtőbe tesszük.

Felső réteg:
2 dl tejszínt felverünk, majd ebbe is belekeverünk egy újabb adag feloldott zselatint (4tk). Az így kapott krémet, a már megdermedt kávé rétegre helyezzük, és ismét hűtőbe tesszük.

Egyéb lehetőségek:
- akinek a kávé túl erős készítheti cappuccinoval
- a két réteg közé tehetünk egy karamell réteget is (karamelizált cukor, tejjel felöntve,zselattinal)
- a rétegek közé, vagy a tetejére tehetünk darált mogyorót, mandulát



5 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nézz be hozzám ide: http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/01/amiert-eltuntem-egy-hetre-es-ami-utana.html
    Szeretettel szeretném Neked továbbadni! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a díjat Tücsökbogár :)

    VálaszTörlés