2011. február 22., kedd

Sós kréker

Imádom a sós rágcsálnivalót, az egyik ismerősömtől kaptam egy receptet, ami a bolti sós kréker otthon elkészíthető változatát írja le. Hétvégén megsütöttem, mára már nyoma sincs, azt hiszem legközelebb duplázni kell a mennyiséget!

Hozzávalók:
250 g liszt
120 g reszelt sajt
75 g puha margarin
1 tk só
1 kk cukor
1 kk sütőpor
125 ml hideg víz

Az elkészítése nagyon egyszerű, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ha ez megtörtént, beledolgozzuk a sajtot és a víz hozzáadásával készre gyúrjuk. Lisztezett deszkán vagy munkalapon vékonyra nyújtjuk, tetszőlegesen szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 220C-ra előmelegített sütőben 5-10 perc alatt készre sütjük.
Zárható edényben tárolva sokáig eláll, feltéve, ha eldugjuk a nassolnivalót keresők elől :)

2 megjegyzés:

  1. Biztos izleni fog, én ma is sütök egy adagal a holnapi vendégeknek :)

    VálaszTörlés