A hétvégén nagyon elszaladt az idő, így csak két egyszerű, és gyors sütemény készült.
Szombaton készítettem egy adag sütés nélküli meggyest, vasárnap pedig fagyaszott tésztából sajtosrudakat.
Hozzávalók:
Alsó réteg:
70 dkg meggy
7 dl víz, én ezt meggylével helyettesítettem
14 kanál búzadara
ízlés szerint cukor
Felső réteg:
1 liter tej
2 csomag vaníliás puding
3 kanál liszt
ízlés szerint cukor
Az alsó réteghez a meggylét, a meggyet és a cukrot felmelegítjük, majd belefőzzük a búzadarát.
Ha elkészült vizezett tepsibe öntjük.
A felső réteghez a tejbe öntjük a pudingport, a cukrot és a lisztet, majd megfőzzük.
Ha kihült az alsó réteg ráöntjük a pudingosat, és mehet a hűtőbe, teljes dermedésig ott tartjuk, majd tálaljuk.
Ehhez nem írok receptet, hiszen nincs :) Miután felolvadt a tészta, kisodortam, felvágtam, megkentem tojássárgájával, egy részére tettem köménymagot, majd megsütöttem. Finom lett!
Tetszik a meggyes süti.:-)
VálaszTörlés